Antivirusni i antispam sever

Abuse

Antivirusni i antispam server. Server vrši skeniranje dolaznih i odlaznih e-mail poruka na viruse, Internet crve i druge prijetnje. Pored toga, vrši i antispam kontrolu. Ukoliko je e-mail poruka zaražena virusom, vrši se uklanjanje virusa iz poruke. Primaocu se šalje obavještenje o pronađenom virusu, a u attachmentu se nalazi poruka iz koje je uklonjen virus. Poruka kojom se korisnik obavještava ima sljedeći oblik:

Kaspersky Anti-Virus reports a virus
in the following message:
----------------------
From: usertest @ domain.com
To: usertest @ spinter.net
Send:10/02/10 08:09:37

(MESSAGE/RFC822) infected Email-Worm.Win32.Sober.y

Antispam sistem vrši kontrolu svih e-mail poruka, te, u zavisnosti od vjerovatnoće da je poruka SPAM poruka preduzima odgovarajuću akciju: brisanje poruke, smještanje poruke u karantin ili označavanje poruke. Korisnik ne dobija obavještenje o odbijenim SPAM porukama. Poruke za koje "nije u potpunosti siguran" da li su SPAM poruke, anti-spam sistem označava tako što u naslovu poruke dodaje ključnu rijec SPAM, u uglastim zagradama. Naslov poruke koja je potencijalna SPAM poruka ima sljedeći oblik:

Subject: [SPAM] Fresh pics

SPAM poruka - poruka koja se elektronskom poštom šalje na više adresa, bez saglasnosti primalaca. Obično sadrži promociju nekog proizvoda ili usluge. Primaoce ta poruka najcešce iritira, jer im nepotrebno opterećuje "poštanski sandučić". Među ovakve poruke svrstavaju se: lančana pisma, igre na sreću, reklame proizvoda, usluga ili pornografskih strana na Internetu, ponuda piratskog softvera itd.

Za sve dodatne informacije o antivirus i antispam kontroli možete se obratiti na:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , kao i na broj tehničke podrške 051/241-555.

Copyright 2012 © Spinter
info@spinter.net
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free